Human Resources Scandinavia AB

Typiska anledningar för psykoterapi

Våra patienter som kommer till HRS Psykologmottagning har olika anledningar att söka psykoterapi. Vissa har ätstörningar, andra lider av en depression eller känner sig deprimerade. En ångest som är så stark att den påverkar vardagen negativt är inte heller ovanlig. Andra undrar var deras fobi kommer ifrån eller vad den står för och hur de kan bli av med den.

Ett annat vanligt problem är relationsproblem. Vissa kommer för att få parterapi, andra har problem på arbetsplatsen.

Med mångårig erfarenhet som skol- och förskolepsykolog gör vi även utredningar av barn, ger stödsamtal eller har barn och ungdomar i terapi.

 

Inkommande frågor:

Fråga: Hur lång tid tar en terapi hos er?

Svar: Det beror förstås på problematiken. De flesta mår mycket bättre eller känner sig befriade från sina problem efter ca 10-12 gånger, d.v.s. en termin. Väldigt unga patienter med livet framför sig behöver ofta färre gånger och patienter som har varit med om väldigt mycket i deras liv behöver längre tid.

Fråga: Jag undrar lite kring hypnos. Hur går det till?

Svar: Tillståndet under hypnosen kan jämföras med hur man känner sig på kvällen när man är trött och håller på att somna men inte har somnat än. Man vet vem man är och var men är väldigt avslappnad i kroppen, vilket underlättar för kontakten med känslorna. Patienten kan alltid avbryta hypnosen och patienten bestämmer också själv vad han eller hon vill berätta.

Fråga: Kan man bota störningar eller sjukdomar med hypnos?

Svar: Hypnos är ett verktyg inom psykoterapin. Med hjälp av hypnos kan vi snabbare komma åt våra verkliga problem, vilket gör att psykoterapin blir effektivare då man snabbare kan fokusera på rätt saker. Hypnosen hjälper oss att utforska våra känslor och ger oss ärliga svar på hur vi mår och ofta även varför.

Skicka en fråga till oss!

Jag vill vara anonym.

Namn:

E-post: